Direct een afspraak maken?
Bel (0495) 532 896

Wat doet een fysiotherapeut?

fysiotherapie-weert-van-lent

Mensen gaan naar de fysiotherapeut bij een eigen praktijk of binnen een zorginstelling. Het is zelfs mogelijk dat de fysiotherapeut bij jou thuis komt. Gemiddeld duur een fysiotherapie behandeling een half uur per keer. Tijdens de eerste afspraak analyseert en onderzoekt de fysiotherapeut een zo goed mogelijk beeld van de desbetreffende klachten. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen een behandelplan opstellen. De meeste fysiotherapeuten werken met vaste richtlijnen, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht en elk lichaam reageert namelijk anders.

De fysiotherapeut kan jou op verschillende manieren helpen. Wie al eens behandeld is, denkt al snel aan oefeningen doen en massage. Globaal zijn er drie soorten behandelingen:

  • Bewegingstherapie
  • Massage
  • Warmte therapie
  • Mobilisaties
  • Tips & adviezen geven ter preventie

Tijdens de meeste behandelingen worden bovenstaande vier punten gecombineerd. Verder is er ook een pro-actieve houding gewenst van de patiënt  om te trainen en zelf ook mee te helpen aan het verminderen van de klachten. Dit kun je doen door zelfstandig thuis oefeningen te doen die wij na een behandeling mee geven, en door duidelijk communicatie. Geef altijd goed aan wat je voelt en vraag om uitleg wanneer iets niet duidelijk is.

Een afspraak maken

Wil je een afspraak maken bij Fysiotherapie van Lent? Dit kan direct zonder verwijzing van je arts. Neem telefonisch contact met ons op of maak een afspraak online.

Fysiotherapie van Lent in Weert

  • Wij staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie (CKR)
  • Gespecialiseerd in onder andere (kinder) fysiotherapie, haptonomie, zwangerschapsbegeleiding en pedicure.
  • Wij hebben nooit een wachtlijst

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt